van Tilburg - De grootste modewinkel van Nederland De grootste modewinkel van Nederland!

Van Tilburg / Op weg naar duurzaamheid

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn centrale elementen in het bedrijfsleven van vandaag de dag. Ook wij hebben duurzaamheid in onze bedrijfsmissie opgenomen en zetten sinds 2016 stappen richting een duurzamer Van Tilburg.

Hoe? Door groots te denken en klein te beginnen. We hebben inmiddels ruim 25 duurzame initiatieven[EV1]  gerealiseerd. Ons uitgangspunt is dat we goed willen zijn voor onze klanten & medewerkers en goed doen voor onze omgeving. Zodat er voor onze kinderen en kleinkinderen ook een gezonde toekomst is weggelegd. Onze missie is ervoor te zorgen dat heerlijk, ontspannen shoppen en bijdragen aan een betere wereld hand in hand kunnen gaan in de toekomst.

Mode voor morgen

 

Net als wij hechten ook onze klanten steeds meer voor duurzaamheid bij de keuze voor kleding. Aan ons de taak om hen te adviseren bij het maken van verantwoorde keuzes. Dit door niet alleen onze eigen duurzame initiatieven te laten zien, maar vooral ook door te vertellen hoe de merken die we voeren omgaan met duurzaamheid. We zijn hierover in gesprek met onze leveranciers. We tolereren in geen geval kinderarbeid en echt bont. Merken met wie we samenwerken, weten dat.

Mens

 

Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat het goed gaat met onze medewerkers. Daarom investeren we op verschillende manieren in hun welzijn. Allereerst door goede arbeidsvoorwaarden te bieden, maar ook door ontwikkelmogelijkheden, een provisieregeling en een bijdrage aan sportabonnementen etc. Kortom, we doen ons best om onze medewerkers iedere dag van een fijne, inspirerende en gezonde werkomgeving te voorzien.

Milieu

 

Klimaatverandering en de impact daarvan op de wereld is een hot topic. In het kader van ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ hebben we een MVO-werkgroep opgericht en interne processen aangepakt. Een van de eerste acties was het laten berekenen van onze CO2-footprint om meer inzicht te krijgen in ons verbruik en onze verbeterpunten. We hebben daarop direct actie ondernomen; klimaatinstallaties zijn energievriendelijker gemaakt, er is een geavanceerd verwarmings- en koelingssysteem gebaseerd op warmte- en koudeopslag aangeschaft, het dak ligt vol met zonnepanelen, bestaande verlichting is vervangen door LED en we hebben groene gevels geïnstalleerd die CO2 absorberen. Voor onze reclame-uitingen gebruiken we daarnaast papier met het FSC-keurmerk, in de Orangerie schenken we UTZ gecertificeerde koffie & thee en ’t Bakhuys heeft een prachtige kaart met veelal biologisch en/of lokale producten.

 

Maatschappij

 

We staan midden in de maatschappij en zijn sociaal betrokken bij allerlei initiatieven. Zo betrekken we buren actief bij onze plannen en evenementen, sponsoren we het lokale verenigingsleven, kunnen studenten bij ons terecht voor een leerzame en leuke stage, verzamelen we oude kleding waarvan we de opbrengst aan een goed doel doneren en weet ons vermaakatelier altijd ‘een mouw te passen’ aan speciale wensen van klanten met een ziekte of een handicap.

 

MVO

Onze uitgangspunten

MVO is een continu proces en zoals eerder genoemd, zijn er ook punten ter verbetering.

De komende tijd gaan we onderstaande MVO-acties doorvoeren in onze bedrijfsvoering:

1. CO2-voetafdruk: We stellen een besparingsplan op om onze CO2-voetafdruk te verkleinen.

2. Afval: Jaarlijks krijgen we te veel verpakkingsmateriaal binnen. Dit willen we veranderen. Ook het eigen bedrijfsafval gaan we onder de loep nemen.

3. Stakeholderdialoog: We gaan communiceren over onze MVO doelen en acties vanuit de gedachte dat we samen méér kunnen bereiken.

Gedurende dit traject komen we meer te weten over onze impact en leren we door met onze partners te praten.

We houden je graag op de hoogte. Heb jij een MVO-suggestie? Laat het ons weten.

* Het MVO-startpunt van ons bedrijf is bepaald via de ISO 26000 0-meting, een praktische richtlijn om MVO te implementeren.

Doe en denk mee! 

Dit zijn pas de eerste stappen op weg naar een duurzame organisatie. Om echt het verschil te maken, roepen we iedereen op om mee te denken. Heb jij een idee, groot of klein, mail het ons: mooiduurzaam@vantilburg.nl. Want samen kiezen we hoe we willen leven, wie we willen zijn, wat we leuk vinden en hoe we de wereld een beetje beter kunnen maken.

Mooi van Van Tilburg

Disclaimer en Privacy statement | Cookies | Sitemap | © 2023 Van Tilburg