van Tilburg - De grootste modewinkel van Nederland De grootste modewinkel van Nederland!

Van Tilburg / Op weg naar duurzaamheid

Als één van de grootste zelfstandige mode- en sportwarenhuizen van Nederland willen we bij Van Tilburg goed zijn voor onze klanten & medewerkers en goed doen voor onze omgeving. Daarmee investeren we in onze toekomst én in die van volgende generaties. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaat voor ons over het vinden van een balans tussen mens, milieu en maatschappij en het minimaliseren van negatieve effecten op de samenleving. Recentelijk bepaalden we ons MVO-startpunt* en drie acties ter verbetering. Laat ons eerst vertellen hoe verantwoord we nu bezig zijn.

Mens

 

Onze managementstijl is er op gericht omstandigheden te creëren waarin onze medewerkers betrokken zijn bij en zich verantwoordelijk voelen voor hun werk. Wij vinden het belangrijk dat het goed gaat met onze medewerkers. Daarom investeren we op verschillende manieren in hun welzijn, door ze goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden. Wij nemen zowel het werkgevers- als werknemersdeel van de pensioenpremie voor onze rekening, verzorgen dagelijks een gratis lunch, voorzien onze medewerkers van trainingen en ontwikkelgesprekken, we bieden een provisieregeling store totaal, korting op kleding en betalen mee aan de sportabonnementen van onze medewerkers om vitaliteit te stimuleren.

Milieu

 

Afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in energiezuinige-oplossingen; zonnepanelen, LED verlichting, automatische sensoren en een geavanceerd verwarmings- en koelingssysteem gebaseerd op warmte- en koudeopslag. Voor onze reclame-uitingen gebruiken we daarnaast papier met het FSC keurmerk, in de Orangerie schenken we UTZ gecertificeerde koffie & thee en ’t Bakhuys heeft een prachtige kaart met veelal biologisch en/of lokale producten. Tot slot hebben we op ’t Erf in onze winkel een SWOP-box, een gemakkelijk innamesysteem om oude kleding en schoenen een tweede leven te geven.

 

Maatschappij

 

We staan midden in de maatschappij en zijn sociaal betrokken bij allerlei initiatieven. Zo betrekken we buren actief bij onze plannen en evenementen, sponsoren we het lokale verenigingsleven, kunnen studenten bij ons terecht voor een leerzame en leuke stage, zamelen we ieder seizoen oude jeans in voor een goed doel en weet ons vermaakatelier altijd ‘een mouw te passen’ aan speciale wensen van klanten met een ziekte of een handicap. Ook tolereren we geen kinderarbeid en echt bont. Merken met wie we samenwerken, weten dat. 

 

MVO

Onze uitgangspunten

MVO is een continu proces en zoals eerder genoemd, zijn er ook punten ter verbetering.

De komende tijd gaan we onderstaande MVO-acties doorvoeren in onze bedrijfsvoering:

1. CO2-voetafdruk: We stellen een besparingsplan op om onze CO2-voetafdruk te verkleinen.

2. Afval: Jaarlijks krijgen we te veel verpakkingsmateriaal binnen. Dit willen we veranderen. Ook het eigen bedrijfsafval gaan we onder de loep nemen.

3. Stakeholderdialoog: We gaan communiceren over onze MVO doelen en acties vanuit de gedachte dat we samen méér kunnen bereiken.

Gedurende dit traject komen we meer te weten over onze impact en leren we door met onze partners te praten.

We houden je graag op de hoogte. Heb jij een MVO-suggestie? Laat het ons weten.

* Het MVO-startpunt van ons bedrijf is bepaald via de ISO 26000 0-meting, een praktische richtlijn om MVO te implementeren.

 

Mooi van Van Tilburg

Disclaimer | Sitemap | © 2017 Van Tilburg